Fra ensom IAM-ulv til det professionelle fællesskab i Cloudworks!

Fra ensom IAM-ulv til det professionelle fællesskab i Cloudworks!

I løbet af sine 17 år som IT-konsulent i Karmøy kommune i Norge, har Anders udviklet identitetsløsninger til kommunen, og er blevet selvlært IAM-ekspert. Det fangede Cloudworks opmærksomhed!

Anders Magnus Rikala Olsen er en af ​​Cloudworks nyeste tilføjelser, og startede som IAM-konsulent 1. oktober. Han skal hovedsageligt arbejde fjernt fra Haugesund i Norge - og daglig leder Alexander Friedensburg er meget spændt.

– Det, at vi kan have medarbejdere, der arbejder fra hvor som helst, både i Norge, Sverige og Danmark, åbner mulighed for, at vi kan få den allerbedste arbejdskraft ind, uden geografiske begrænsninger, siger Alexander.

– Og det har virkelig givet pote! Han har meget spændende ekspertise fra sit arbejde i kommunen, udover at han virker som en utrolig rar person, som jeg tror vil passe godt ind hos os.

Fandt ligesindede

Anders fortæller, at han glæder sig til at komme ind i et professionelt miljø med ligesindede, efter måske at have været lidt alene med IAM-arbejdet i kommunen.

Jeg ser frem til at arbejde sammen med mange teknisk dygtige kolleger, der har samme interesse for informationssikkerhed som mig, siger Anders.

Som IT-konsulent i Karmøy kommune udviklede Anders flere løsninger til identitets- og adgangsstyring.

Han lavede blandt andet en identitetsløsning, der blev brugt til automatisk at oprette Teams i kommunerne og administrative enheder i Azure AD, og ​​til at give og administrere adgang til fællesarealer og administrere maskiners ressourceadgang. Derudover satte han en identitetsløsning op for at skabe Feide-brugere til lærere og elever.

– Jeg har arbejdet med IAM i lang tid, men jeg har meget at lære. Så jeg glæder mig til at få nye, friske syn på tingene.

Erfaring fra den anden side

Alexander og Anders er enige om, at det vil være nyttigt, at Anders har oplevet at sidde på den anden side "af bordet", når han skal arbejde med at udvikle løsninger til Cloudworks' kunder.

Han tager meget brugbar ekspertise med sig, da han i mange år har arbejdet med det brede spektrum af behov indenfor alle tilbud i en kommune, siger daglig leder Alexander Friedensburg.

– Vi arbejder meget med offentlige kunder, ikke mindst kommuner, og det er enormt værdifuldt for os at have medarbejdere hos os, som kender sammenhængen og har været på den anden side.

Anders har allerede tilbragt et par uger på hovedkontoret i Oslo for at lære jobbet og hans kolleger at kende. Vejen frem er at fordybe dig i NetIQ og lære mere om kundernes udfordringer.