Hvorfor skal du forbinde Workplace from Meta til en identity management løsning?

Hvorfor skal du forbinde Workplace from Meta til en identity management løsning?

Ligesom ved implementering af andre it-værktøjer skal IT også tage stilling til identitetsstyring, ved anskaffelse af Workplace from Meta. Vi beskriver mere detaljeret, hvad det betyder, og kommer med forslag til en identity management løsning, der blandt andet minimerer den administrative indsats, effektiviserer login-processen samt giver et ekstra lag af sikkerhed.

Alle medarbejdere skal oprettes Workplace from Meta, ændringer skal afspejles, og medarbejdere der forlader organisationen, skal deaktiveres. Hvis værktøjet ikke er tilknyttet virksomhedens eksisterende it-infrastruktur, øges belastningen på it-afdelingen, og risiko for menneskelige fejl stiger. Det kan også føre til en dårlig brugeroplevelse, hvilket kan påvirke brugerindføringen i Workplace negativt. 

Hvad er en identity management løsning?

En identity management løsning forbinder Workplace og andre it-værktøjer med virksomhedens it-infrastruktur. Identity Management handler om styring af brugere i it-systemer, og ved at centralisere denne styring opnås en bedre samlet kontrol.

En identity management løsning skal kunne besvare følgende identitetsrelaterede spørgsmål:

  1. Hvem har brug for adgang til tjenesten? (Identitetsadministration)
  2. Hvordan får brugerne adgang? (Adgangsadministration)
  3. Hvordan kan godkendelsensikres? (Multifaktorgodkendelse)
  4. Hvordan afspejles ændringer for eksempel når en medarbejder forlader virksomheden? (Livscyklus-administration)

Har din virksomhed allerede en identity management løsning?

Hvis din virksomhed allerede har en identity management løsning på plads, der besvarer alle ovenstående spørgsmål, bør du tjekke Workplace integrationskataloget for at se, om de tilbyder integration med denne. Hvis de gør det, er alt på plads, og din virksomhed kan nemt integrere Workplace, og alle medarbejdere kan bruge værktøjet på en sikker og brugervenlig måde.

Hvis Workplace ikke tilbyder integration med deres løsning, eller løsningen ikke kan løse alle identitetsrelaterede spørgsmål, bør du læse videre for at finde ud af, hvordan dette kan håndteres.

Hvad hvis din virksomhed ikke har en identity management løsning?

Hvis din virksomhed ikke allerede har en identity management løsning, har du sandsynligvis en form for brugeradministration, der anvendes af andre værktøjer. Et system som Active Directory eller Google GSuite bruges også til adgangsdministration og -godkendelse.

Hvis medarbejderne allerede er bekendt med dette system til at logge ind på mange af virksomhedens tjenester, er det en fordel at bruge det, når Workplace from Meta implementeres. Genbrug af brugernavne og adgangskoder som medarbejderne allerede kender, minimerer den administrative indsats, effektiviserer login-processen, og kræver mindre oplæring af medarbejderne.

Hvad nu hvis ikke alle identitetsrelaterede spørgsmål kan besvares?

  • Hvis din virksomhed allerede har en eksisterende identity management løsning, og Workplace-integration er tilgængelig, men alle spørgsmål kan alligevel ikke besvaret?
  • Hvad hvis din virksomhed kun har en form for brugeradministration på plads?
  • Hvad hvis der eksisterer flere kilder til brugeradministration i organisationen?
  • Hvad hvis organisationen har mange frontlinje-medarbejdere, der kun har brug for adgang til Workplace, og ikke til virksomhedens andre applikationer?

Ta kontakt

 

Løsning: Identity management platformen Okta kan håndtere alle identitetsrelaterede spørgsmål

Okta er enkel at integrere, brugervenlig og tilbyder et ekstra lag af sikkerhed

Identity management platformen Okta er den førende cloudbaserede løsning til identitets- og adgangsstyring. Løsningen håndterer alle identitetsrelaterede spørgsmål, og er enkel at integrere, brugervenlig og giver et ekstra sikkerhedslag.

Organisationer der er vokset gennem opkøb

Organisationer der er vokset gennem opkøb af virksomheder med forskellige kilder til brugeradministration som HR-systemer, LDAP-kataloger eller flere Active Directory, kan integreres med Okta, og derefter tilbyde Workplace sikkert og enkelt til alle ansatte.

Det var tilfældet for Data Response Group, da de ønskede, at alle virksomheder i koncernen skulle indføre Workplace. Med tolv forskellige virksomheder i én Workplace-instans og med mange forskellige løsninger til administration af brugeridentiteter, så var det nødvendigt at facilitere et enkelt og sikkert login samt en robust løsning til identitetsstyring.

Læs mere her om implementering af Okta og Workplace hos Data Respons

Enkel integration med Active Directory giver et brugervenligt login

Alle brugere i Active Directory kan ved brug af filtre automatisk importeres til Okta, og derefter klargøres til Workplace from Meta. Denne proces kræver ikke nogen involvering af medarbejderne.

Medarbejdere vil kun modtage en e-mail med en invitation fra Workplace, hvori de bliver bedt om oprette forbindelse til tjenesten. Når de logger på, bliver de ikke bedt om at huske en ny adgangskode. De får derimod automatisk adgang gennem den login-proces, de allerede bruger til virksomhedens andre applikationer.

Frontlinjearbejdere der kun har brug for adgang til Workplace

Frontlinjemedarbejdere har normalt ikke deres egen arbejdscomputer, og har ofte ikke adgang til din virksomheds samarbejdsværktøjer. Det kan medføre, at denne medarbejdergruppe føler sig mindre forbundet med virksomheden, og kan være en af årsagerne til høj udskiftning i disse stillinger.

Virksomheder kæmper ofte for at inkludere denne gruppe medarbejdere, fordi de mangler den infrastruktur, der kræves for effektivt at styre deres adgang til en overkommelig pris. Ved at kombinere Workplace med Okta vil styring være let, tids- og omkostningsbesparende selv for frontlinjearbejdere.

Okta giver et ekstra lag af sikkerhed

Okta giver også et ekstra lag af sikkerhed. Løsningen indeholder avancerede sikkerhedsfunktioner til at afværge cyberangreb såsom DDOS-beskyttelse (Distributed Denial-of-Service), registrering af adgangskodeangreb og en af markedets mest anvendelige multifaktorgodkendelser.

Cloudworks' lisenspakke:

Workplace ♥ Okta

Vi tilbyder en licenspakke, der hjælper dig med at implementere en identity management løsning til Workplace from Meta baseret på Okta.

Løsningen kombinerer avancerede licenser til Workplace med Okta-licenser. Vi hjælper dig med den indledende opsætning, og tilbyder support til løsningen.

Læs mere her for mere information om licenspakken