Workplace, Teams eller Slack – hvad er bedst for min virksomhed?

Workplace, Teams eller Slack – hvad er bedst for min virksomhed?

Workplace from Meta, Teams og Slack er nogle af de mest anvendte digitale platforme over hele verden. Men hvad er bedst for din virksomhed? Vi har lavet en vurdering af hvert værktøj for at gøre det lettere for dig at vælge.

Flere og flere virksomheder anskaffer sig digitale værktøj, der engagerer og motiverer medarbejderne og gør det lettere at samarbejde godt og effektivt.

Kommunikationsplatforme som Workplace, Teams og Slack har alle oplevet stærk vækst i de senere år. Både store, mellemstore og små virksomheder har fordel af at have et fælles værktøj, hvor man kan koordinere opgaver og kommunikere effektivt med hinanden.

Du har måske hørt om en eller flere af platformene før, men hvilken platform bør du vælge, og hvad passer bedst til forskellige formål? Vi har skabt et overblik, der giver dig de råd, du har brug for, til at finde ud af, hvad der passer bedst til din virksomhed.

WORKPLACE FROM META

Hvad er Workplace from Meta?

Workplace er en intuitiv kommunikations- og samarbejdsplatform for virksomheder

Workplace er en intuitiv kommunikations- og samarbejdsplatform, der inkluderer alle medarbejdere i virksomheden. Løsningen har samme design som Meta, og er derfor nem at tage i brug. Applikationen består af chat, video, live-udsendelser og poster i grupper, samt et navigerbart vidensbibliotek, der har fungerer som et intranet. Platformen kan bruges fra computer og mobil. Til mobil downloader man både Workplace og chat-app.

Læs mere om Workplace from Meta her.

Hvilke funktioner har Workplace?

Workplace-Live-Video
 • Chatbeskeder, gruppebeskeder og videosamtaler
 • Nyhedsopdateringer, grupper, begivenheder, afstemninger
 • Live video i hele virksomheden
 • Enkel informations- og fildeling
 • Organisationsdiagrammer og medarbejdersøgning
 • Automatisk oversættelse for at forstå medarbejdere i andre lande
 • Integration med mere end 50 forskellige platforme (Microsoft, Google Drev osv.)
 • Vidensbibliotek: Filoverførsel og deling af statiske og navigerbar information

Hvad er bedst ved Workplace?

Workplace samler, skaber engagement, giver synlighed og er enkel at bruge

Workplace-sosial-moteplass-og-kulturbyggende

Workplace from Meta skaber engagement, opbygger fællesskab og samler medarbejderne i organisationen. Med et design man kender fra Meta er appen intuitiv at bruge, enkel og engagerende. Nyhedsopdateringen giver et overblik over alt, hvad der foregår i organisationen, mens grupperne er vigtige til sortering i mindre enheder og projekter.

Workplace har et design, der gør st man hurtigt kan navigere i informationsstrømmen og finde ud af, hvad der er vigtige oplysninger for en selv. Chat og grupper at medarbejderne hurtigt kan komme i kontakt uafhængigt af afdelinger, fag, hierarkier og geografisk afstand. Det er nemt at dele information og filer, samt kommentere, like og se, hvem der har set indlæggene.

Med den nye funktion vidensbiblioteket har man også et sted at uploade statiske oplysninger, f.eks. medarbejdermanualer, HR-rutiner og organisatoriske rutiner. Her kan man opbevare alle de dokumenter, man tidligere havde på intranettet. Workplace har også videomøder og en live videofunktion, der kan sendes til hele organisationen. På den måde bliver det en samlingsplatform, som hele virksomheden får nytte af.

Hvad mangler Workplace?

Workplace er mindre god til dokumentproduktion og dokumenthåndtering

Den største styrke ved Workplace ligger i selve det engagement, som platformen skaber, og den deling af information, der er mulig i grupper, chat og nyheder. Men når det kommer til filhåndtering, er programmet derimod mindre avanceret. Filhåndtering er mulig på Workplace, men hvis man har brug for dokumenter med avancerede krav til versionskontrol, godkendelsesprocesser, samtidig redigering eller søgning i indhold i dine filer, bør Workplace integreres med et eksternt eksisterende dokumentsystem, som for eksempel Dropbox eller Microsoft Sharepoint. Workplace kan integreres med mere end 50 lignende applikationer.

Hvem er Workplace bedst egnet til?

Alle former for store og mellemstore virksomheder og virksomheder med brugere uden et skrivebord

Workplace har i øjeblikket over syv millioner betalende brugere i verden, og findes på alle slags arbejdspladser, uanset om det er private virksomheder, den offentlige sektor, kommuner eller nonprofit organisationer. Platformen er især nyttig for store og mellemstore virksomheder, der har mange medarbejdere. de skal nå ud til, men bruges også af mindre virksomheder. Workplace er populær i virksomheder med medarbejdere der befinder sig på forskellige lokationer, fordi alle let kan kommunikere og dele information og viden i værktøjet, uanset hvor de befinder sig.

Da Workplace også er tilgængeligt på mobil, er værktøjet specielt godt egnet til virksomheder med medarbejdere, der ikke har et typisk kontorjob som for eksempel. sundhedspersonale eller butiksmedarbejdere. Denne medarbejdergruppe har ofte ikke deres egen arbejdscomputer, og med Workplace får de alligevel adgang til information, tager del i dialoger og interagerer med resten af virksomheden.

Læs også: Hvad koster Workplace fra Meta?


MICROSOFT TEAMS

Hvad er Microsoft Teams?

Teams er en digital platform til videomøder, samarbejde og dokumenthåndtering

Microsoft Teams er en digital samarbejdsplatform, der er meget udbredt både i den offentlige og private sektor. Mange kender først og fremmest nok Teams som en videoplatform til digitale møder, men det er også en platform til deling og lagring af dokumenter og filer, samarbejde og interaktion. Teams er en del af Office 365, og bruges ofte ved siden af andre programmer, især Microsoft Outlook.

Hvilke funktioner har Microsoft Teams?

 • Teams og kanaler. Samarbejde finder sted i forskellige teams/grupper med egne kanaler.
 • Chatfunktion. Kan finde sted mellem enkeltpersoner, grupper og teams.
 • Lager i SharePoint. Alle filer gemmes automatisk i SharePoint.
 • Delt kalender. Løsningen er integreret med Outlook, hvilket gør det nemmere at planlægge møder og kontrollere tilgængelighed.
 • Opdelt skærm. Under videomødet kan man dele skærm og fremvise filer.
 • Videoopkald. Værktøjets soleklare fordel. Videomøder med 1.000 aktive brugere og 10.000 visningsbrugere, og du kan deltage via et link uden adgang til appen.
 • Telefonopkald. Man kan forbinde sit telefonnummer til Teams og ringe fra Teams.

Hvad er bedst ved Teams?

Teams er rigtig god til dokumenthåndtering og til videomøder i alle størrelser

Teams er glimrende til at samarbejde omkring dokumenter, uanset om det er internt i organisationen eller med eksterne samarbejdspartnere. Som En Microsoft-platform er programmer som Word og Excel en integreret del af appen. Derfor er det en førsteklasses oplevelse at skrive, oprette, dele, håndtere og synkronisere dokumenter. Det er nemt at finde dokumenter, og flere kan arbejde på samme tid, man kan give feedback undervejs og kommentere fra sidelinjen.

Teams anden fordel er videomøderne. Møderne kan have så mange som 1.000 deltagere, der kan interagere ved hjælp af chat, lyd, video, præsentation, samt skærmdeling. Hvis man har et webinar, kan op til 10.000 mennesker se det samtidig.

Derudover kan eksterne personer, der ikke har adgang til appen, deltage i et møde via videolink.
Det gør at Teams er det første valg, når det drejer sig om dokumentdeling og produktion, og Teams er som regel også det foretrukne værktøj til videomøder i mange virksomheder.

Hvad mangler Teams?

Teams er dårligere til øjeblikkelig kommunikation, chat, engagement og overblik i appen

Teams er ikke den bedste platform, hvis formålet er at samle, socialisere og engagere. Når man skal poste et indlæg, chatte og kommunikere skriftligt, er det ikke så intuitivt eller let at bruge, og designet fremstår som rodet, og kræver mange klik for at komme til informationen. Teams mangler et logisk og struktureret system til nyhedsstrøm og push-meddelelser. Der virker lidt ulogisk hvis man vil vide, hvad der sker, og hvordan det sker, og man skal ofte aktivt gå ind i alle de Teams-mapper, man er en del af, for at få et overblik over ny aktivitet.

Teams har ikke succes at være en platform, der skaber engagement og giver en følelse af fællesskab, og den manglende struktur i appen gør at man nemt mister overblikket. Derfor er platformen bedst, når den bruges til dokumenthåndtering og videomøder.

Hvem er Microsoft Teams bedst egnet til?

Teams er velegnede til alle typer organisationer, virksomheder og uddannelsesinstitutioner

Microsoft Teams er velegnet til de fleste, uanset om det er store virksomheder, små virksomheder, skoler eller kommuner. De, der allerede bruger Microsoft-produkter, vælger også ofte at benytte sig af Teams både internt og eksternt - især til videomøder - da det ofte er et naturligt valg, fordi platformen har en stor udbredelse og en god integration med kalenderen.

Teams fungerer især godt for mindre grupper til samarbejde omkring dokumenter, virtuelle workshops og videomøder – både internt og eksternt.

SLACK

Hvad er Slack?

Slack er en platform, hvor du kommunikerer, koordinerer og samarbejder i realtid

Slack sætter tempoet op i virksomhedens. Hele designet opmuntrer til hurtige beslutninger, samarbejde i realtid og effektiv kommunikation. Slack er især god, når det drejer sig om instant messaging og chat. Med et design, der er designet, så du til enhver tid kan se, hvem der er online og en rullemenu med onlinemeddelelser, er tærsklen lav for at spørge, hvad du spekulerer over. Det der før plejede at være langvarige e-mails, afklares således straks.

Hvilke funktioner har Slack?

Slack har mange forskellige funktioner, som er i konstant udvikling:

 • Chat og direct messaging for enkeltpersoner og grupper
 • Egne tråde og kanaler
 • Smart søgefunktion, der adskiller sig mærkbart fra andre apps
 • Video og audio til samtaler individuelt eller i små grupper
 • Fil- og skærmdeling, som er enkel og effektiv
 • Mere end 1.500 integrationer fra andre apps
 • Slackbot er en smart bot, der rydder op i kanalen

Hvad er best med Slack?

Slack er et modstykke til det gamle intranet, som "ingen" brugte. Her er processerne væk. Med sociale funktioner, der fremmer interaktion, reaktion og kommunikation mellem medarbejdere, bliver det hurtigt en platform, man nyder at bruge, næsten på linje med et socialt medie. Den smarte søgefunktion til at finde relevante oplysninger i tidligere meddelelseslogfiler, dokumenter og grupper er især populær. Chatbot – en Slackbot, er smart, rydder op og foreslår, hvad man kan gøre.

Slack har også mange kanaler og tråde, så man kan nøjes med at deltage i tråde, der er relevante for de projekter, man er en del af. Samtidig kan man have fælles kanaler, hvor alle medarbejdere er med, og man har mulighed for at tagge hele kanalen for at give vigtige beskeder.
Det bedste ved Slack er hastigheden, tempoet, live chat og informationsstrømmen, der bryder hierarkier, stopper e-mails og øger engagement i arbejdet.

Hvad mangler Slack?

Slack giver ikke mulighed for store videomøder og er dårlig til dokumenthåndtering

Slack er rigtig god som en chat klient, en kanal til informationsdeling og som en samlende og socialiserende platform for virksomheden, men den er ikke en tilstrækkelig platform til dokumenthåndtering og produktion. For nogle bliver det for meget tekst, og det vil besværligt at se, hvad der er vigtig information. Slack er heller ikke et sted man afholder møder.

Slack fungerer bedst til videomøder 1-1 eller for små grupper, men ikke til grupper, der har flere 15 deltagere. Det er også en app, der hovedsaligt skaber engagement og opmærksomhed på de indlæg der deles, men ikke en app, hvor man skriver, synkronisere eller strukturerer dokumenter.

Hvem er Slack velegnet til?

Slack er specielt velegnet til små og mellemstore virksomheder

Slack passer bedst til og er mest udbredt i små og mellemstore virksomheder, men kan bruges i alle slags virksomheder. Platformen er især meget brugt i kommunikation, kreative miljøer og tech-branchen, og passer bedst til virksomheder, hvor kommunikeres meget og ofte, og hvor deling af filer og medier er en vigtig del af virksomheden. For de største virksomheder kan platformen virke noget uoverskuelig, da listen med chat, tråde og kanaler til sidst bliver lang.

Workplace, Teams eller Slack – eller lidt af hvert?

Der findes en jungle af digitale samarbejdsplatforme, og det kan være en udfordring at finde ud af, hvad der er bedst til netop din virksomhed. Det kræver en vis intern omstrukturering at vælge et nyt værktøj som hele virksomheden skal bruge, og er ikke noget, man ønsker at gøre tit. Så hvad skal du vælge? Workplace, Slack eller Teams – eller måske en kombination?

Workplace er bedst for de virksomheder og organisationer, der ønsker at inddrage alle medarbejderne i deres kommunikations- og samarbejdsløsning. Det er en intuitiv platform, der kan bruges på mange forskellige områder af medarbejderne.

Slack er en pulserende platform, hvor chat er i centrum, og kommunikationen går hurtigt. Værktøjet kan hurtigt blive noget uoverskueligt for større virksomheder og er bedst egnet til virksomheder, hvor fildeling og hurtig kommunikation vægtes højt.

Teams er den store platform til videomøder, deling og samarbejde i live dokumenter, men ikke i samme tempo som i chatten.

Uanset hvad din virksomhed vælger, tilbyder alle tre platforme en løsning, der vil kunne erstatte e-mail. De letter tovejskommunikation og interaktion, øget orden og overblik samt en delt digital oplevelse, der bidrager til enkelhed og effektivitet!