En ny måde at kommunikere på i NIBIO

En ny måde at kommunikere på i NIBIO

I en organisation med mange lokationer kan det være svært at vide, hvor man skal henvende sig for at få svar. Dette var et af de vigtigste resultater, som det norske institut for bioøkonomiforskning (NIBIO) også foretog, efter at de havde foretaget en intern undersøgelse. At finde medarbejdere er en af de vigtigste opgaver, der bør løses med et internt kommunikationsværktøj. Alt fra kontaktoplysninger til hvem der arbejder inden for nøgleområder som HR, IT og løn.

Norges Institut for Bioøkonomisk Forskning (NIBIO)

NIBIO forsker i og leverer viden om fødevare- og planteproduktion, miljø, kort, arealanvendelse, genressourcer, skove, erhvervsliv, erhvervsliv og økonomi. De er lokaliseret i 15 steder rundt om i landet, og er omkring 700 ansatte

Behov for et godt internt kommunikationsværktøj

Andre tilbagemeldinger fra Nibios interne undersøgelse var ønsket om mere information fra ledelsen, samt vidensdeling på tværs af organisationen.

En naturlig følge af en fusion de gennemførte i 2015, var målet om at lære hinanden bedre at kende på tværs af lokationer og afdelinger. Ligesom med mange andre organisationer var det også vigtigt at få adgang til oplysningerne fra mobilen

Prosjektgruppen-til-NIBIO

Morten Günther og Camilla Baumann fra NIBIO i midten. Cathrine Wilhelmsen til venstre og Maria Carlsson til højre fra Cloudworks.

Løsningen var Workplace from Meta

NIBIO valgte at gå efter Workplace from Meta som sit interne kommunikationsværktøj, og Cloudworks hjalp med implementeringen.

Teknisk arkitektur blev sat op for at sikre, at it-løsningerne taler sammen, og for en problemfri oplevelse for medarbejderne, når de logger ind.

Når der indføres nye arbejdsmetoder, er god kommunikation nødvendig. Forandringsledere hos Cloudworks udarbejdede kommunikationsplaner og marketingmateriale, og sammen med den lokale projektgruppe blev dette bragt videre ud i organisationen.

De rigtige oplysninger til den rigtige bruger

Hos en læringsorganisasjon som NIBIO er det avgjørende med en god gruppestruktur. Riktig informasjon skal ut til riktig bruker, og det er viktig at de ansatte ikke roter seg bort blant alle gruppene. En god navnestandard har løst mye av utfordringene, og lagt til rette for kompetansedeling på tvers av faggrupper.

Gjennom egen opplæring og inspirasjon for ledere ble de motiverte til å ta i bruk verktøyet. De som ikke hadde mulighet til å delta på opplæringen, hadde mulighet til å se opptak av opplæringen på egen hånd på Workplace.

98,4% adopsjonsrate allerede første måneden

To måneder etter oppstart med prosjektgruppen ble Workplace lansert til de 700 ansatte i NIBIO på alle lokasjonene rundt om i Norge. Verktøyet ble en suksess med en adopsjonsrate på 98,4% allerede første måned etter lansering!

Da vi bestemte oss for å ta i bruk Workplace i NIBIO hadde vi tre mål for øyet: effektiv formidling av informasjon og nyheter, større åpenhet og bedre delingskultur på tvers i organisasjonen. Allerede etter en måneds bruk ser det ut til at Workplace virker slik vi håpet. Det ser også ut til at det er lettere for de ansatte å holde seg oppdatert. Som forventet har Workplace blitt møtt med både jubel og skepsis. Vi er spente på fortsettelsen og håper på enda større overvekt av jubel etter hvert.

Morten Günther, Kommunikasjonsrådgiver

Workplace-poster-hos-NIBIO-på-lanseringsdagen

Artikkelens hovedbilde: Kartlegging i regn. Fra vegetasjonskartlegging i Husfjorden på Sørøya i Hammerfest kommune, sommeren 2011. Personen på bildet er Per K. Bjørklund.