Workplace har hjulpet Hareid Group med at minimere afstanden mellem medarbejderne

Workplace har hjulpet Hareid Group med at minimere afstanden mellem medarbejderne

Uden intranet og effektive måder at nå ud til alle medarbejdere på var der ingen anden måde end en opgradering at den interne kommunikation hos Hareid Group. Forskellige lokationer og fysisk afstand fra ledelse til medarbejdere giver virksomheden et godt udgangspunkt for at indføre et værktøj som Workplace fra Meta.

Det første, vi støder på, når vi kommer til Hareid, er en fantastisk bygning i havgabet. Udsigten kan få den mest urbane konsulent til at overveje at købe flyttekasser.

Vi bliver introduceret til en engageret projektgruppe. Virksomheden tilbyder elektroniske tjenester og produkter til mange forskellige brancher. De har klare mål for, hvad Workplace from Meta kan gøre for den interne kultur og kommunikationsstrømmen. Målene omfatter mindre afstand, deling af viden og fremmelse af engagement og arbejdsglæd.

Utsikten-fra-Hareid-Group

Medarbejderindsigt

Tidligt i forløbet mødte vi et udvalg af medarbejdere i en workshop og gennem flere interviews. De fortæller om travle dage, og at informationsstrømmen for det meste kommer direkte fra lederen. Der bruges meget tid på fat på kolleger, og der er ind i mellem stor mødeaktivitet. Kompetencedeling er et ønske, der ligger højt på listen. De fleste vil vide mere om, hvad der foregår. Mange mennesker bruger allerede Meta til koordinering internt. Og allerede denne dag forstår vi, at Workplace har et stort potentiale til at blive god.

Vi anbefaler alle vores kunder, at vi afholder en workshop, og at vi gennemfører interviews internt. Det giver et unikt indblik i, hvad medarbejderne ønsker, og hvad der kan være kernen i en virksomheds udfordringer.

Workshop-hos-Hareid-Group

Krævende infrastruktur

Når man installerer elektronik i store skibe, er det svært at have tid til at tjekke mobilen. Nede i skibene er der også mangel på dækning. At gå op på dækket for at sende nogen en chatbesked virker uhensigtsæssig.

Hvis en virksomhed har udfordringer i forbindelse med de tekniske aspekter, bør man finde løsninger med det samme. Kan man oprette nogle ekstra routere, eller er det simpelthen bedre, at medarbejderne får lidt tid hver dag til at kigge deres grupper igennem?

Hvad med det sociale?

En anden ting, der går igen på Hareid og flere andre virksomheder, er en silo-baseret måde at arbejde på. Man har for det meste kontakt med de nærmeste kolleger. Medarbejderne kom med ønsker relateret til det sociale på arbejdspladsen både i interviewene og på workshoppen.

Workplace har selvfølgelig plads til sociale grupper, events og chats. Det er vigtigt at give medarbejderne mulighed for at bruge funktioner, der fremmer dette. I første omgang kan nogle tro, at sociale grupper kan tage lidt overhånd, men vores erfaring er, at det er en modningsproces.

Kan chefen udspionere det, jeg laver?

Ændringer i den måde man arbejder på, går sjældent smertefrit. Langt de fleste oplever, at ændringer kan være vanskelige, selvom man ønsker resultatet af ændringen. Medarbejderne ønsker mere information, men er bekymrede for selv at give oplysninger. Under og efter lanceringen kontakter flere medarbejdere både projektteamet og os hos Cloudworks.

Spørgsmål om privatlivets fred og overvågning er ikke ualmindelige. Her er det let at glemme, at de fleste online værktøjer, der bruges på arbejdspladsen, har tilsvarende krav, som når det drejer seg om privatlivets fred og eventuelle anmodninger om adgang.

Søsætning

Hos Hareid Group har medarbejderne aktiveret kontoen med rekordfart. En roadtrip på lanceringsdagen førte til at vi mødte personalet, og hjalp dem videre. De fleste medarbejdere valgte også at lægge et profilbillede op den første dag. De indlæg der er offentliggjort har et fint læsertal, selv om medarbejderne er forsigtige med at lægge for meget ud.

Nytteværdi og forandring

I modsætning til implementeringer af it-systemer er det især efter lanceringen, at der skal sættes yderligere kræfter ind. At tage Workplace i brug er en organisationsudvikling på højeste niveau. Mellemste ledere og projektteamet er afgørende for at få medarbejderne til at se nytteværdien. Det er en god ide at se på, hvad medarbejderne ønsker, og hvilke mål virksomheden har. Medarbejderne skal huskes på, hvad de skal bruge Workplace til. Hvis man formår at vise vejen som leder og vise anvendelsen, og også vise nytteværdien – så forbedres arbejdsdagen for de ansatte.

En ting er sikkert, Hareid Group endelig har fået en effektiv måde at kommunikere med sine medarbejdere på.