En fremadrettet kommune med Workplace from Meta

En fremadrettet kommune med Workplace from Meta

Sammen med et dedikeret projektteam i den finske kommune Riihimäki gennemførte Cloudworks en vellykket implementering af Workplace from Meta for kommunens medarbejdere. Værktøjet forenkler samarbejdet på tværs af kommunen, og især i den tid hvor mange arbejder hjemme, og det blevet vigtigt til formidling af information under pandemien.

Riihimäki er en finsk by og kommune i Tavastland, Finland. Den har omkring 28.500 indbyggere og grænser op til kommunerne Hausjärvi, Hyvinge, Janakkala og Loppi.

Riihimäki ønskede en tidsrigtig løsning

Med et forældet intranet og mangel på andre kommunikationsløsninger havde Riihimäki kommune behov for et nyt værktøj. Workplace from Meta blev valgt, da de ønskede en tidssvarende løsning, der også gav mulighed for tovejskommunikation.

Cloudworks som partner

Ud over vores tætte samarbejde med Meta blev Cloudworks valgt som samarbejdspartner på grund af vores brede erfaring med implementering af værktøjet både i forskellige lande og også i den offentlige sektor.

Digitalt samarbejde på tværs af landegrænser

Kommunen oprettede en projektgruppe bestående af HR, kommunikation og IT. På grund af lukkede landegrænser i forbindelse med Corona situationen blev alt samarbejde mellem Cloudworks og projektteamet gennemført digitalt.

Selvom vi foretrækker at møde projektteamet fysisk, har vi udført flere implementeringer digitalt. Du kommer langt med gode værktøjer til samarbejde og et godt engagement fra alle projektdeltagere.

Gennem regelmæssige videomøder gennemgik vi alle de kriterier, der skulle være på plads, før implementeringen skulle sættes i gang. Derudover havde vi også en fælles arbejdsgruppe på Workplace, hvor daglige spørgsmål blev besvaret af teknisk og organisatorisk art.

Pioner i samarbejde

Vi startede med en pilot på omkring 200 medarbejdere, og en god gruppestruktur blev udarbejdet på baggrund af de ønsker, der blev fremlagt.

Det er ikke ualmindeligt, at der skal ryddes op i en virksomheds brugerkatalog inden implementeringen af et nyt system, og Cloudworks hjalp med at få dette på plads for Riihimäki.

Således var alt lagt til rette til udrulning af Workplace for resten af kommunens medarbejdere, og Riihimäki er nu en pioner inden for samarbejde i den offentlige sektor i Finland.

Workplace from Meta har været et vigtigt redskab til formidling af information under pandemien. Det har også gjort det lettere for medarbejderne at skaffe ressourcer på tværs af kommunen, især i en krævende situation med mange på hjemmearbejdende.

Foto: Projektteam i kommunen Katja Törrönen, Mia Miettinen, Markku Anttila sammen med Thea Angelo og Rikard Strand i Cloudworks.