CW_illustration_IAMEn IAM-løsning sikrer den rigtige person og enhed adgang til de rigtige applikationer, ressourcer og systemer på det rigtige tidspunkt.

ANVENDELSESOMRÅDER OG FORDELE

Anders Magnus og Nikolai

Adopter Zero Trust Security

En traditionel arkitektur baseret på perimetersikkerhed er ikke i stand til at bekæmpe de sikkerhedstrusler, som de fleste virksomheder står over for i dag: Medarbejdere, mobilbrugere og eksterne, der har adgang til data, der ligger i clouden og dermed uden for virksomhedens kontrol.

Med en Zero Trust-arkitektur, betragtes al trafik som fjendtlig, indtil det modsatte er bevist. En IAM-løsnings rolle i en sådan arkitektur er at sikre hyppig validering af brugeradgang uden at skabe yderligere friktion for brugeren.

Reducer IT-friktion

Upraktiske IT-løsninger er tidsrøvere:

  • En besværlig login-proces
  • Et behov for ældre sikkerhedsværktøjer som VPN, der øger brugerstøtten til eksterne medarbejdere
  • Manuel klargøring og dermed lange onboarding-processer
  • Brugermapper der ikke er synkroniseret med HR-systemet og har dårlige data

En IAM-løsning forbedrer datakvaliteten, muliggør automatisk onboarding og brugervenlige autentificeringsprocesser.

Forbedrer smidigheden ved fusioner og overtagelser

Organisationer, der har været igennem en fusion, kæmper ofte for at samarbejde på tværs af enheder og landegrænser. Den nødvendige it-konsolidering er ofte hård og tidskrævende.

Med en IAM-løsning behøver du ikke at konsolidere din it-infrastruktur for at forbinde alle medarbejdere til dine apps. Dette kan gøres i løbet af dage eller uger, snarere end måneder eller år, og til en brøkdel af omkostningerne. Med en IAM-løsning kan virksomheden også meget lettere håndtere fremtidige opkøb eller salg.

Flytning til clouden muliggør en "Best of Breed" IT-strategi

En forudsætning for en vellykket overgang til clouden er at give medarbejdere og andre brugere af virksomhedens applikationer en cloud-identitet. Derved kan de nemt bruge "Single Sign-On" i enhver app, der er forberedt til dem.

Udrulning af nye apps kræver kun en mindre policy-ændring i IAM-konfigurationen, og brugerne behøver kun at genkende den i deres applikationsportal. Væk er de dage med tidskrævende forberedelse og tid brugt på slutbruger support. Dette giver også frihed til at vælge applikationer, der bedst opfylder behovene, og ikke kun dem der er låst til en platform.

Niko og Alexander

Involver ledelsen i IT-styringen

Hvem skal autorisere medarbejdernes adgang? Hvem skal bestemme, at en given bruger skal fortsætte med at have adgang eller ej? IT helpdesk ved det normalt ikke. Det er et meget bedre valg af involvere lederne.

Med en Identity Governance-løsning får ledelsen et værktøj som gør dem i stand til at autorisere og certificere adgang for deres team. Derved træffes beslutningerne af dem, der kender behovene, og de bliver dermed involveret i virksomhedens daglige sikkerhedsarbejde.

Brugerstyring og adgangstilladelser kan også uddelegeres til samarbejdspartnere, hvilket frigør kapacitet i egen helpdesk uden at gå på kompromis med it-sikkerheden.

Fremskynd Office 365-adoption

Azure AD som Office 365-brugermappe understøtter mange udrulningsscenarier. At supplere en Office 365-installation med en IAM-løsning muliggør endnu flere scenarier.

For eksempel:

  • Lade forskellige afdelinger effektivt udrulle og samarbejde på tværs af forskellige Office 365-instanser
  • Automatisere Office 365-licensstyring
  • Automatisere avancerede on- og offboarding rutiner som for eksempel tildeling af SharePoint-adgang baseret på projektrolle eller filarkivering ved fratrædelse

Uden en adgangskode elimineres en hel angrebsvektor

Adgangskoder er sårbare

Er din virksomhed bekymret for phishing-angreb? Er jeres login-proces ikke brugervenlig? Så bør I overveje at skifte til adgangskodefri autentificering. Det giver en problemfri oplevelse og bedre sikkerhed for dine medarbejdere og kunder.

Efterhånden som vi bruger flere digitale tjenester, stiger antallet af adgangskoder, vi skal huske, og disse kan være vanskelige at holde styr på. For at gøre det nemmere vælger mange at bruge den samme adgangskode til forskellige tjenester eller vælger en simpel adgangskode. Dette gør adgangskoder sårbare.

Sikker onboarding gennem Identity Proofing

Identitetsbekræftelse baseret på elektroniske identiteter (eIDer) såsom BankID, NemID eller ID-Porten - eller dokumentverificering baseret på biometriske pas eller kørekort, muliggør ekstern onboarding af dine medarbejdere og partnere.

Med Identity Proofing kan du onboarde nye ansatte forud for deres første dag, onboarde arbejdere i en ekstern facilitet eller partnere med midlertidig adgang til dine faciliteter.

Marlene, Åse Helene, Dagfinn

HR-drevet IT

Kræver onboarding-processen at HR manuelt opretter en anmodning eller sender en e-mail til helpdesk? Har der været tilfælde, hvor adgangen for en ny medarbejder var ufuldstændig eller forsinket med flere dage?

En HR-integreret IAM-løsning kan håndtere alt dette automatisk, øjeblikkeligt og præcist. IAM-løsningen inviterer og onboarder nye medarbejdere baseret på alle nyttige oplysninger, der allerede er tilgængelige i HR-systemet, såsom startdato, sidste ansættelsesdag, titel, rolle osv. Derudover genberegnes den nødvendige adgang automatisk, hvis medarbejderen ændrer stilling, rolle eller afdeling i overensstemmelse med principperne om mindste privilegerede adgang.

 

Ingen virksomheder er ens, og det er deres identitetsbehov heller ikke

Vi har specialiseret os i en portefølje af førende identitetsprodukter i stedet for at begrænse os til én løsning. Denne bredde øger erfaringsgrundlaget og giver os friheden til at finde den bedste løsning til virksomhedens behov.

Hent whitepaper Zero Trust