Forhindre svindel med Cloudworks Identity Proofing

Forhindre svindel med Cloudworks Identity Proofing

Digital onboarding til tjenester for både nyansatte i en virksomhed, nye kunder eller medlemmer af en tjeneste, er iboende usikker så længe vi må stole på oplysninger fra den enkelte. Med Cloudworks Identity Proofing forhindrer din organisation svindel og uautoriserede adgange knyttet til verifikation af identiteten på nye brugere.

Vi ser klart et behov for at opstille et krav om, at nye brugere af en digital tjeneste skal bevise deres identitet for at forhindre svindel. Samtidig med at der stilles flere digitale tjenester til rådighed for kunderne - også for samarbejdspartnere i B2B, dominerer onlinesvindel nyhederne.

Gartner forudser, at 80 % af organisationerne i 2022 vil bruge identitetsbekræftelse som en del af onboardingprocesserne. Det er en stigning fra omkring 30% i dag.* Det danske marked har accepteret NemID og MitID som standard for sikker autentificering.

Hvad er Cloudworks Identity Proofing?

→ Cloudworks Identity Proofing sikrer at kun brugere som har givet verificerbare identitetsoplysninger, får adgang til organisationens systemer og data.

Konceptet Identity Proofing er en engangsproces til at verificere identiteten af en bruger mod en identitetsudbyder, der er tillid til. Det er flere andre leverandører på markedet, der tilbyder værktøjer til identitetsverificering som Onfido, Signicat og Buypass. I stedet for at konkurrere med disse løsninger, kombinerer vores tjeneste accepterede metoder til identitetsverifikation såsom NemID og MitID med vores kunders IAM-løsninger.

Vores integration sikrer, at:

 De rette brugere skal bevise deres identitet. Normalt ved første login
 Brugerprofilen er beriget med verificerede oplysninger såsom CPR-nummer og bopælsadresse

Når en brugers identitet er bevist, godkendes denne bruger direkte til IAM-løsningen. Derefter vil autentificering være friktionsfri og omkostningseffektiv.

FORDELE MED CLOUDWORKS IDENTITY PROOFING

 

→ Brug af NemID og MitID er omfattende og accepteret i Danmark. Alle banker og mobiloperatører understøtter disse tjenester, og alle organisationer kan tage dem i brug.

→ Identificering baseret på NemID og MitID er en problemfri proces, der udføres på få sekunder.

Godkendelse med NemID og MitID er kun nødvendig ved første Login. Når identiteten først er bekræftet, benyttes IAM-platformen for videre autentificering. Dette er enda mere brugervenligt og omkostningseffektivt for organisationen.

 Hele processen er automatiseret og indebærer ingen manuel indgriben fra organisationen.

→ Derudover kan organisationen modtage andre personlige oplysninger via løsningen, såsom offentligt registreret bopælsadresse og CPR-nummer.

 Uoverensstemmelser registreret under Cloudworks Identity Proofing kan konfigureres til at stoppe yderligere onboarding og/eller underrette virksomheden.

Hvorfor digitalisere onboarding af nye brugere?

Organisation kan stole på at brugere, der er blevet onboardet på denne måde, har opgivet pålidelige oplysninger. Dette muliggør scenarier baseret på en fuldt digitaliseret onboarding. For eksempel kan nyansatte registrere sig for at få adgang til deres apps og tjenester uden at skulle møde op personligt.

Det samme gælder for eksterne brugere i B2B- eller B2C-scenarier, især når der ikke er nogen direkte betaling involveret (fordi selve betalingsløsningen er et middel til at kontrollere identiteten). For eksempel når slutbrugere skal opgive oplysninger eller bestille varer og tjenester.

Et andet indlysende resultat af digitaliseret onboarding er dens effektivitet, da hele processen er automatiseret. Det er hurtigere og meget billigere end manuel bekræftelse.

CLOUDWORKS IDENTITY PROOFING I PRAKSIS

Identity Proofing

1. En bruger forsøger at få adgang til en tjeneste, der kræver identitetsbekræftelse ved første login.

2. IAM-løsningen sender ham til Cloudworks Identity Proofing. Her vælger han at autentificere sig selv for med eksempel NemID og MitID.

3. Efter vellykket autentificering med BankID bliver brugeren sendt tilbage til IAM-løsningen for at fuldføre godkendelsesprocessen og få adgang til den relevante tjeneste.

Specifikationer for Cloudworks Identity Proofing

Vores tjeneste Cloudworks Identity Proofing integreres med offentlige identitetstjenester som NemID og MitID, og med IAM-løsningerne til vores kunder.

  • Leveres som en hosted tjeneste, Software as a Service (SaaS)
  • Vi integrerer vores Identity Proofing-tjeneste med virksomhedens IAM-løsning
  • En brugervenlig og intuitiv grænseflade, der kan tilpasses med organisationens logo og vejledning, leder brugeren gennem processen
  • Brugeren kan være en medarbejder, kunde, leverandør, samarbejdspartner

*https://www.gartner.com/smarterwithgartner/key-priorities-for-iam-leaders-in-2021

New call-to-action