Nikolai tog et karriereskifte og kom ind som trainee - noget ældre end gennemsnittet

Nikolai tog et karriereskifte og kom ind som trainee - noget ældre end gennemsnittet

I en alder af 58 er det ikke en selvfølge at skifte karriere og gå ind i et felt, man aldrig har arbejdet med før. Især ikke at starte som trainee! Heldigvis for os tog Nikolai Irgens chancen.

Jeg syntes, det var vildt sjovt at starte som trainee, og jeg havde ingen forhåndskendskab til IAM.

Han var bestemt ikke helt grøn. Nikolai har arbejdet i IT-branchen siden 1995, og havde en baggrund inden for programmering og udvikling. Selvom han ikke var stødt på Identity and Access Management som et særskilt felt, var indholdet ikke helt fremmed for ham.

Cloudworks Academy

Som trainee i Cloudworks Academy blev Nikolai optaget i buddy-programmet, hvor han kunne kombinere praktisk arbejde i IAM-projekter med et læringsprogram.

– Jeg synes, det har været helt genialt. De første par uger var jeg sammen med min tildelte buddy Kristian, når han var på opgave med kunder. Jeg fik set, hvordan han gik videre, og hvilke løsninger han valgte, og der blev fulgt op på min udvikling, og jeg blev passet på og inkluderet, siger Nikolai.

– Første gang jeg skulle ud alene til kunderne, var jeg rædselsslagen, samtidig med at jeg syntes, det var vildt sjovt! Først og fremmest var jeg meget stolt af den tillid, Cloudworks viste mig. Jeg havde fået en grundig introduktion til produkterne, og det var skønt at kaste mig ud i det og mærke mestring.

Fra nytårsraket til IAM-konsulent

Nikolai startede lige efter juleferien det år, han startede, og blev derfor beskrevet som virksomhedens egen nytårsraket i de sociale medier. Det viste sig at være en passende metafor. Siden har han udviklet sig med rekordfart, og har blandt andet opnået at blive "Certified Expert", som er det højeste certificeringsniveau for Identity Manager-produktet fra NetIQ by OpenText.

Nikolai har haft en stejl indlæringskurve, og er nu fuldgyldig IAM-konsulent. Han arbejder på forskellige spændende projekter, blandt andet som en af ​​konsulenterne i Cloudworks IAM DevOps team for at effektivisere adgangsstyring for Bærum kommune.

Aldrig for gammel til at lære

For Nikolai var valget om at starte som trainee i Cloudworks helt rigtigt, og han fortæller, at han har følt sig godt modtaget og velkommen, siden han startede.

- Jeg er meget imponeret over, at de tog chancen med at acceptere en på min alder som trainee. Du er aldrig for gammel til at lære!

Og netop det at kunne lære nyt er en af ​​de ting, han sætter stor pris på ved sit job. Udover kompetencedage afholdes der løbende møder for de forskellige teknologier, så konsulenterne løbende kan udvikle sig. Nikolai sigter mod at blive certificeret i flere Micro Focus-produkter, og fortsætte med at lære og udvikle sine færdigheder inden for Access Management og Identity Governance.

Jeg har hørt det sagt, at ingen har været i de sidste timer af deres liv og fortrudt, at de ikke var mere på arbejde. Men jeg har flere gange tænkt, at jeg synes det er så hyggeligt, så her vil jeg gerne være mere. Det er et helt fantastisk arbejdsmiljø. Der er søde kollegaer, tilfredse kunder og også et godt socialt miljø. Selv på en perfekt søndag eftermiddag glæder jeg mig til mandag morgen!