Hvad er best-of-breed, og hvordan gør man det til en succesfuld IAM-strategi?

Hvad er best-of-breed, og hvordan gør man det til en succesfuld IAM-strategi?

Flere og flere virksomheder går efter en "best-of-breed"-strategi, når de skal vælge it-løsninger og applikationer. Hvad betyder det egentlig, og hvordan kan en IAM-løsning facilitere en mere optimal strategi?

Hvad er en "best-of-breed"-strategi?

En "best-of-breed"-strategi handler om at vælge den bedste software og applikation af sin type, uanset leverandør. Eksempelvis kan en ansøgning om kommunikation være fra en anden leverandør end den til dokumentbehandling, mens en tredje leverandør leverer HR-systemet.

Denne strategi står i kontrast til en såkaldt "best-of-suite" strategi, som handler om at vælge den bedste totalleverandør af de applikationer eller funktioner, virksomheden har brug for. Typiske eksempler er Microsoft Office365, Oracle og SAP.

Hvad er fordelen ved en "best-of-breed"-strategi?

Den største fordel ved en "best-of-breed"-strategi er, at organisationen får de aller bedste applikationer til sine behov inden for hvert segment. Derudover giver det også mere plads til fleksibilitet. Hvis det ønskes at udskifte en af ​​løsningerne, er der ingen risiko for efterfølgende problemer med applikationer, der er afhængige af hinanden for at fungere.

Ved at gå efter en "best-of-suite" strategi vil der være individuelle applikationer, som ikke anses for at være de bedste på markedet, eller som ikke fungerer optimalt for virksomheden. En nøglefærdig leverandør vil ikke kunne være god til alt. Organisationen får dog et godt overblik, samt velintegrerede applikationer, der interagerer problemfrit på tværs af hinanden.

En IAM-løsning muliggør det bedste fra begge verdener

Organisationen skal veje fordele og ulemper op mod hinanden, når de skal vælge strategi, men hvad nu hvis det er muligt at få begge dele? Med en IAM-løsning (Identity and Access Management) kan du få mange af de samme fordele ved en "best-of-suite"-strategi som med en "best-of-breed".

  1. Oversigt over alle applikationer
    Med mange forskellige leverandører kan det være nemt at miste overblikket over brugere og licenser. Ved at koble de enkelte applikationer til IAM-platformen er det nemt at få overblik over alle applikationerne. Løsningen vil bidrage til en god kontrol over dine brugere og hvad de har adgang til, samt god licensstyring.

  2. Hurtig og brugervenlig adgang til alle applikationer
    IAM-platformen vil gøre applikationerne lettilgængelige for alle medarbejdere. Single Sign-On og effektiv distribution af brugerdata betyder, at brugerne nemt kan logge på tjenester, der er klar, når de har brug for dem. Ikke flere dage senere, når supporten har kapacitet. Dette vil gælde for alle tjenester og applikationer i virksomheden og ikke kun dem, der er under paraplyen af ​​en "best-of-suite" løsning.

  3. Adgangskontrol på tværs af alle applikationer
    Adgangsstyringen af ​​en IAM-løsning gør det lige så nemt at holde styr på brugerdata og adgang for nye og afgående medarbejdere som med en "best-of-suite" løsning. Processer såsom oprettelse og sletning af brugere og eventuelle overførsler af resterende data og filer til andre brugere kan nemt udføres på tværs af alle applikationer.

Sammenfattende vil en IAM-løsning gøre applikationsstyring væsentligt nemmere, hvis organisationen vælger en "best-of-breed"-strategi. Kontakt os gerne, hvis du vil høre mere om, hvordan det kan se ud for din organisation.