Højdepunkter fra Oktane21

Højdepunkter fra Oktane21

Konferencen Oktane, som er den store årlige begivenhed for alle, der arbejder med Okta og Identity, har igen inspireret og imponeret os. Der er også mange spændende produktnyheder at se frem til. Vores IAM-arkitekt Arne Vedø-Hansen har opsummeret Oktane21.

En imponerende produktion

Først vil jeg give en stor kudus til Okta og arrangørerne for at få mest muligt ud af en virtuel konference. Ikke en eneste gang oplevede jeg problemer eller fejl med adgang til platformen eller til nogen af sessionerne. I betragtning af mængden af ting der kan gå galt, så synes jeg, at det er meget imponerende.

Gode erstatninger for det personlige ved fysiske konferencer

Jeg synes, at arrangørerne fandt en god rytme på konferencen. Keynotes til at starte og runde af med hver dag, og fylde op med breakout sessioner af alle slags ind i mellem.  

Mange af de personlige ting jeg kan lide på konferencer, havde gode erstatninger som de forskellige "kontortider" for boderne. Der kunne du oprette forbindelse med lyd og video for at tale med eksperter på forskellige områder. Du kunne stille spørgsmål og diskutere ting live.

Jeg tror at de fleste, hvis ikke alle sessioner og præsentationer blev optaget på forhånd. Det betød, at når de blev udsendt, var de, der præsenterede, til stede direkte i chatten for at besvare spørgsmål undervejs. Supersmart, hvis du havde noget, du ville spørge om eller diskutere.

A+ for indsats og udførelse!

Cloudworks watch-party over Zoom

Da konferencen var digital, var det nemt at få alle på Cloudworks involveret. Til den første keynote arrangerede vi endda et watch-party over Zoom, så alle havde mulighed for at kommentere, stille spørgsmål og diskutere lidt undervejs og bagefter.   

Oktane21's store produkt nyheder

Okta gemmer altid nogle rigtige godbidder til annoncering på Oktane, og Oktane21 var ingen undtagelse.  

→ Okta Identitet Governance

Dette kan være en game-changer. Når en kunde har haft brug for adgangsrevision, mere involveret administration af adgangsforespørgsel og recertificeringskampagner, har mit indtryk været, at Okta har været tilfredse med at pege på partnere og tjenester, der kan tilføre det til Okta gennem integration.

Okta Identity Governance skal lanceres q1 2022, og bliver derefter en del af Okta selv. Jeg er meget nysgerrig på, hvordan det vil se ud, og følger spændt med!

Her kan du læse Oktas meddelelse om Okta Identity Governance

→ Okta Privileged Access 

Ligesom med Identity Governance, så omfavner Okta helhjertet behovet for fuld håndtering af Privileged Access som en del af sin identitets- og adgangsadministration.  Jeg tror, vi har set konturerne af dette i Okta Advanced Server Access allerede. Det bliver interessant at se, hvad Okta gør for at tage det endnu længere inden for et års tid. Q1 2022 ser ud til at være en spændende periode for alle, der arbejder med Okta!  

Her kan du læse Oktas meddelelse om Okta Privileged Access

→ Workflows er også tilgængelige for Customer Identity and Access Management

Alle der arbejder sammen med mig, kan skrive under på, at jeg har været en stor fan af Okta Workflows, lige siden jeg fik mine hænder på Workflows-konsollen. Jeg er glad for at hente den frem, når en kunde - eller os selv - har brug for at få gennemført nogle indviklede brugeropdateringer eller noget tidskrævende og kedeligt, der kan automatiseres i stedet.

Det er klart, at Okta ser Workflows som et godt værktøj fremover, når de tager sig tid til at lancere Workflows for CIAM på Oktane21, og samtidig giver et indblik i generelle forbedringer, der er på vej.  

Her kan du læse Oktas meddelelse om Workflows for CIAM

→ Okta til udviklere

Der er ingen tvivl om, at Okta lægger vægt på CIAM-siden af identitetsstyring. Der er en hel del tegn på dette: Anskaffelse af Auth0 og mange nyheder og sessioner, der adresserer CIAM. Ikke desto mindre tror jeg, at noget af det mest fremtrædende ved konferencen var, hvordan Okta satte udviklere i fokus. Vi ved, hvor vigtigt med støtte til egen udvikling, når specialbyggede, kunderettede systemer skal bruge Okta som identitets- og adgangs-backend.    

"Okta for Udviklere" var et tema på flere keynotes. Jeg tror, at hver breakout havde 2 eller 3 sessioner fokuseret på noget relateret til udviklere. Det være sig et dybt dyk ned i   vanskelighederne med at sikre SAML-tokens,   overblik over API-er, bedste praksis eller en historie om, hvordan en kunde brugte en funktionalitet, som Okta tilbyder til at skræddersy tjenester nøjagtigt som deres brugere har brug for.  

Her kan du læse mere om Oktas nyheder for udviklere

Oktane21 er nu tilgængelig på YouTube

Jeg er rimelig altædende, når det gælder IAM. Præsentation af vejkort for LCM? Ja tak!  Kundehistorie om hvordan de håndterede en bestemt identitetsudfordring, og hvordan Okta støttede dem gennem det? You betcha!   Dybdedyk i hvordan du bedst håndterer OAuth, og en udvikler der forklarer, hvordan man undgår sikkerhedsrisici i SAML XML-analyse? Åh, ja!

Men det betyder imidlertid også, at mit efterslæb på ting jeg gerne ville se, og sessioner jeg ønskede at gå igennem, er betydeligt. Heldigvis har Okta gjort alle sessioner tilgængelige på YouTube.

Her kan du se Oktane21 på Youtube

Vi glæder os til produktnyhederne er klar

Med den fart Okta viser, og mængden af funktioner og funktionaliteter, der er på vej, så er det bare for os som samarbejdspartner at sikre, at vi er opdaterede og forberedte. Når Okta endelig ruller disse ting ud, vil vi være klar til at støtte vores kunder i at få mest muligt ud af det hele!