Skal intranettet dø?

Skal intranettet dø?

"Endelig behøver vi ikke bekymre os om intranettet!" Lignende kommentarer høres ofte, når vi præsenterer det interne kommunikations- og samarbejdsværktøj Workplace from Meta. Det lader til, at mange mennesker har en betændt forhold til de gode gamle intranet, men skal man lade det dø?

Svaret er ja, nej, måske..

Der er primært to spørgsmål, der er vigtige, når det kommer til intranettets fremtid:

  • Har det nytteværdi for medarbejderne?
  • Er det tilgængelig?

Har intranettet nytteværdi for medarbejderne?

Intranettet bør primært dække statiske oplysninger, som medarbejderne har brug for, for at udføre deres arbejde. Dette kan være alt fra beskrivelser af procedurer til personalehåndbøger og reglement. Nogle virksomheder bruger intranettet til at sprede alle nyheder og andre aktualiteter.

Den største udfordring er dårlig struktur, og for få ressourcer der fast arbejder med værktøjet for at give det reel værdi. Hvem har ikke brugt timer på at lede efter, hvordan rejseudgifter skal føres rigtigt?  

Er intranettet tilgængeligt?

En af fordelene ved at adoptere Workplace from Meta er tilgængelighed. Du kan oprette forbindelse på din telefon, pc eller tablet. Dette giver medarbejdere, der ikke sidder foran en pc, muligheden for at holde sig opdateret med et klik med fingeren. Når disse medarbejdere har brug for at finde en HR-rutine, skal den være lige så tilgængelig som andre oplysninger på Workplace.

Det er nemt for alle i organisationen at stille spørgsmål og få svar på Workplace, og ofte kan det være ønskeligt at kunne oprette et link videre til intranettet. Og det er netop her, det kan blive udfordrende for medarbejderne. De fleste virksomheder har et intranet, der kræver yderligere login, og som muligvis heller ikke har et responsivt design. Medarbejderne falder af længe før de har fundet deres svar.  Hvis der er én ting, der er helt sikkert, er det, at medarbejderne vil have alt så let tilgængeligt som muligt.

Så må intranettet dø? Ikke nødvendigvis, men det skal forbedres og gøre tilgængeligt. Og hvis din virksomhed ikke har et intranet, er det derimod fuldt ud muligt at opbygge en god struktur på Workplace, der dækker de fleste behov.