8 tips til bedre online sikkerhed

8 tips til bedre online sikkerhed

Cybertrusler udgør en vedvarende risiko for både enkeltpersoner og firmaer, og det kan ofte være svært at navigere i de forskellige online sikkerhedspraksisser. Derfor har vi sammensat 8 råd, som kan hjælpe dig og din virksomhed med at styrke jeres online sikkerhed.

1. Forstå vigtigheden af IAM

IAM står for Identity and Access Management og drejer sig om at styre og overvåge, hvem der har adgang til hvad. IAM handler om mere end blot at tildele adgangsrettigheder; det omfatter også en løbende overvågning og revision af disse rettigheder for at sikre, at de forbliver passende og sikre. Ved at forstå og prioritere IAM kan du og din virksomhed ikke bare forhindre uautoriseret adgang, men også sikre, at ansatte har den adgang, de behøver for at udføre deres arbejde effektivt.

→ Her kan du læse mere om, hvad IAM er, og hvorfor det er vigtigt.

2. Skift til kodefri godkendelse

I takt med at vi bruger flere og flere digitale tjenester, er vi nødt til at jonglere med en stigende mængde af adgangskoder. Det kan hurtigt være udfordrende at holde styr på. Derfor vælger mange at genbruge adgangskoder eller at oprette simple koder, som er lette at huske. Men det gør adgangskoder sårbare.  

Med kodefri godkendelse slipper du for at skulle holde styr på et arsenal af forskellige og komplekse adgangskoder. I stedet baseres adgangen på ansigtsgenkendelse, autentificeringsapps eller fingeraftryk. På den måde bliver login-processen både hurtigere, nemmere og mere sikker. CW_illustrasjon_security02
 
→ Du kan læse mere om 5 fordele ved at logge ind uden adgangskode her. 

3. To-faktor-godkendelse (2FA)

2FA er blevet en standardmetode for mange online tjenester til at øge sikkerheden for brugernes konti. Ved at kombinere noget, du ved (som din adgangskode) med noget, du har (som en engangskode sendt til din mobil), mindsker 2FA risikoen for uautoriseret adgang betydeligt. Selv hvis en cyberkriminel får fat i din adgangskode, vil de stadig være nødt til at have adgang til din anden godkendelsesmetode for at logge ind. Det er derfor vigtigt at aktivere 2FA på alle tjenester, der tilbyder det, for at dine online informationer er bedre beskyttet.

4. Løbende uddannelse af medarbejdere

Menneskelige fejl er mange gange det svage punkt i cybersikkerhed. Selv med de mest avancerede tekniske beskyttelsesforanstaltninger kan en enkelt medarbejder, der klikker på et skadeligt link eller deler følsomme oplysninger utilsigtet, sætte hele virksomhedens sikkerhed over styr. Det er derfor afgørende, at alle medarbejdere — fra ledelsen til de nyeste ansatte — forstår de digitale trusler og hvordan man spotter og undgår dem. Regelmæssige workshops og træningssessioner kan derfor hjælpe med at holde alles viden ajour. 
 
→ Læs mere i artiklen her, der dykker ned i, hvorfor hver medarbejder udgør en sikkerhedstrussel.

5. Opdater regelmæssigt

Cyberkriminelle er altid på jagt efter svagheder i systemer og software og udnytter dem til at stjæle data. En af de mest effektive måder at beskytte sig på er ved regelmæssigt at opdatere sine programmer. Når udviklere opdager sikkerhedsbrister i deres software, frigiver de ofte patches eller opdateringer for at rette dem. Hvis du ikke får installeret disse opdateringer i tide, er det som at rulle den røde løber ud for hackere. Sørg derfor for at indstille dine systemer til automatisk at tjekke og installere opdateringer.

CW_illustrasjon_security01-1

6. Vurder adgangsrettigheder

At give alle medarbejdere fuld adgang til alle systemer øger sikkerhedsrisikoen. Medarbejdere bør kun have adgang til det, de rent faktisk skal bruge i deres job. Med IAM er det muligt regelmæssigt at gennemgå og tilpasse disse adgangsrettigheder — især når medarbejdere skifter position eller forlader virksomheden. Det sikrer en mere målrettet adgangsstyring og mindsker potentielle trusler.
 
→ Læs om 8 ting som du bør overveje, når du anskaffer en IAM-løsning.

7. Anvend sikre forbindelser 

Man kan hurtigt blive fristet af at hoppe på det offentlige Wi-Fi netværk, især på en rejse eller ved arbejde uden for kontoret. Men det kommer med en risiko. Offentlige Wi-Fi-netværker er ofte ikke sikrede, hvilket gør det let for ondsindede aktører at aflytte trafikken og opfange følsomme data, som f.eks. loginoplysninger eller kreditkortinformation. Derfor er det en god huskeregel altid at anvende sit mobile hotspot i stedet, når du befinder dig ude for hjemmet og kontoret. 
 
Et andet værktøj til at opnå en sikker forbindelse er at anvende en VPN, som krypterer din internetforbindelse. Med en VPN går din trafik gennem en sikret server, før den når ud til internettet, hvilket gør det betydeligt sværere for uvedkommende at opsnappe dine data. 

8. Gennemfør en risikovurdering 

Langt de fleste cyberangreb er forårsaget af kompromitterede konti. Derfor er en risikovurdering knyttet til identitet- og adgangsstyring (IAM) et vigtigt grundlag for at beskytte din virksomhed. Ved at vurdere og identificere potentielle sårbarheder og de medfølgende konsekvenser, er det muligt at implementere skræddersyede sikkerhedstiltag, som effektivt kan beskytte mod truslerne. 

En risikovurdering bør inkludere en omhyggelig gennemgang af brugerrettigheder, adgangspolitikker og autentificeringsprocesser. Desuden bør du regelmæssigt revurdere IAM-rutinerne for at sikre, at de holder trit med ændringer i din virksomhed og det omkringliggende trusselslandskab. Med en kontinuerlig tilgang til risikominimeringen hjælper det med at sikre, at din virksomheds data og aktiviteter forbliver beskyttede, selvom nye trusler og udfordringer opstår.

→ Læs mere her om risikovurderinger, og hvordan Cloudworks kan hjælpe din virksomhed.

 

Book et uforpligtende mødeTrond Sand

Ønsker du at diskutere mulighederne for en IAM-løsning til din virksomhed, så er du velkommen til at booke et møde.

→ Klik her for at se ledige tider i Trond Sands kalender