Erfaren IAM-arkitekt styrker Cloudworks' skandinaviske indsats

Erfaren IAM-arkitekt styrker Cloudworks' skandinaviske indsats

Emina Karic har mere end ti års erfaring som IAM-arkitekt og udvikler, og hun har en imponerende viden inden for Microsoft Identity Manager (MIM). I august 2022 blev hun den allerførste ansatte hos Cloudworks i Sverige.

IAM er mit fag

– Jeg har altid været interesseret i data, og allerede som lille arbejdede jeg med egne projekter derhjemme, siger IAM-arkitekt Emina Karic.

Valget om at studere datalogi ved Universitetet i Lund var derfor helt naturligt. Lidt mere tilfældigt var den vej, der til sidst førte til, at Identity and Access Management blev hendes speciale.

CW_illustration_security

– Mit første opdrag efter studierne var som javaudvikler i et projekt, hvor der var behov for at håndtere dataidentiteter. Klienten skulle rulle en ny IT-platform ud og ønskede, at jeg hjalp med at automatisere en del af processerne, der handlede om sikkerhed, siger hun og fortsætter:

– Jeg tog udfordringen op, og siden da har IAM været mit fag!

Nemt at sige ja til Cloudworks!

Emina har aldrig fortrudt beslutningen om at gøre karriere inden for IAM.

– Det har været spændende hele vejen igennem. Faget er så varieret, og der kommer altid nye teknologier og integrationer, jeg skal sætte mig ind i, siger hun.

IAM-arkitekten har flere års erfaring fra store internationale selskaber, og siden august 2022 har det været Cloudworks' kunder, der har nydt godt af hendes kompetencer.

– Jeg havde faktisk arbejdet sammen med flere kollegaer fra Cloudworks tidligere - gennem samarbejde med en tidligere arbejdsgiver - og vidste, at jeg kom til et sted med dygtige og rare folk i en afslappet atmosfære. Derfor var det ikke svært at sige ja, da Cloudworks kontaktede mig, smiler hun.

Den største forskel fra tidligere arbejdssteder er, hvor hurtigt det går fra idé til færdigt produkt her hos Cloudworks.

Max, Country Manager Sverige

Styrker den skandinaviske indsats

Emina var virksomhedens første ansatte i Sverige, og hendes hjemmekontor på østkysten af Skåne var derfor på en måde også Cloudworks' svenske hovedkontor for en tid.

– Det fungerer rigtig godt at arbejde hjemmefra, og det er ikke noget problem at samarbejde med kunder og kolleger i Norge og Danmark. Desuden har jeg besøgt vores kontorer i Oslo og København flere gange - det er meget rart at møde folk ansigt til ansigt også!

I efteråret 2023 begyndte Max Rosencrantz som Country Manager i Sverige og leder den svenske indsats, som du kan læse mere om her. Han arbejder nu med at udvide og styrke det svenske team, mens han rådgiver både nuværende og potentielle kunder om, hvordan vores IAM-tjenester kan beskytte dem mod cybertrusler, reducere risikoen for uautoriseret adgang og sikre en strømlignet brugeroplevelse.

Max og Emina er tidligere kollegaer og er begejstrede for at arbejde sammen igen!

Max er den ideelle leder for Cloudworks Sverige. Han har IAM-ekspertise, hjertet på det rette sted, og en klar vision, siger Emina begejstret.

CW_illustration teamwork

 

Varieret arbejdsdag

– Som IAM-arkitekt kan du få forskellige roller i et projekt, siger Emina Karic og forklarer, at meget handler om relationen og kendskabet til kunden.

– Nogle gange kender jeg kunden bedst. Da er det naturligt at have et bredt ansvar, fungere som tech-lead og råde kunden om alt fra produktkøb til organisering. Andre gange er det mere naturligt at have en mere afgrænset, støttende rolle, siger hun.

Hun fremhæver Okta-projekter som eksempler på det sidste:
– En af de sejeste ting ved at arbejde her er muligheden for at lære nye produkter og teknologier. Lige nu lærer jeg mere om Okta, noget jeg ikke har arbejdet med før. Da går jeg ikke ind i projekter som tech-lead, men kan bidrage på et lavere niveau, mens jeg bliver oplært.

Gør en forskel

Interessen for IAM-teknologi fik et stort boost under coronakrisen, da alle pludselig skulle arbejde hjemmefra, og denne interesse er ikke aftaget, selvom vi nu er midt i en økonomisk nedgang.
– Det er dejligt at arbejde i en branche, der ikke er konjunkturfølsom, og samtidig er det en stor fordel, at vi som virksomhed har evnen til at ændre os i takt med, hvad markedet efterspørger, siger Emina.

Hos Cloudworks har vi et bedre udgangspunkt for at møde og tage ny teknologi i brug end større virksomheder.

Hun beskriver IAM som en fremtidsbranche og ser frem til at fortsætte med at arbejde for Cloudworks' nuværende og nye kunder i de kommende år:
– Programmering og IAM-faget er super spændende, men det, der virkelig driver mig i hverdagen, er at se, at det jeg designer og udvikler gør en reel forskel for vores kunder, afslutter Emina Karic.