Med identitetsplatformen Okta på plads kan alle virksomheder i Data Respons samarbejde på Workplace from Meta

Med identitetsplatformen Okta på plads kan alle virksomheder i Data Respons samarbejde på Workplace from Meta

Data Respons Group ønskede at invitere hele organisationen til at tage Workplace from Meta i brug efter god erfaring med værktøjet i Norge. Med tolv forskellige virksomheder i én Workplace-instans og med mange forskellige løsninger til administration af brugeridentiteter, så var det nødvendigt at tilrettelægge et enkelt og sikkert login, samt en robust løsning til identitetsstyring. Derfor blev Okta valgt som identitetsplatform for Data Respons.

21 steder i 7 lande

Data Respons Group er en innovativ virksomhed med over 1.500 specialister, der tilbyder F&U-ingeniørydelser, software- og hardwareudvikling. Hovedkontoret ligger i Høvik, og deres 20 andre kontorer og virksomheder er placeret i Norge, Danmark, Sverige, Frankrig, Storbritannien, Tyskland og på Taiwan. Læs mere om Data Respons her.

Samarbejde på tværs af virksomheder og lande

Den norske del af Data Respons var blandt de første i Norge til at implementere samarbejds- og kommunikationsværktøjet Workplace from Meta. Selvom hver af virksomhederne i Data Respons er individuelt til stede på deres markeder, deler de ekspertise på tværs, og arbejder sammen om fælles projekter. Workplace er særlig velegnet til den slags samarbejde ud over organisatoriske og nationale grænser.

Nødvendigt med en robust løsning for identity management

Ligesom ved implementeringn af andet it-værktøj skal it-afdelingen tage stilling til identitetsstyring ved anskaffelse af Workplace. Det er også afgørende for brugeradoption at knytte værktøjet til virksomhedens eksisterende loginløsning. Hvis det ikke sker, kan det skabe frustration og give en dårlig brugeroplevelse, som igen kan påvirke brugeradoption negativt.

Med tolv forskellige virksomheder der deler en Workplace-instans og med mange forskellige løsninger til administration af brugeridentiteter, var der behov for en robust løsning til identitetsstyring. Kilderne omfatter lokale Microsoft Active Directory, Microsoft Office 365, Google GSuite og andre.

Identitetsplattformen Okta håndterer alle krav relateret til identiteter, og er let at implementere og vedligeholde for administration af flere kilder. Platformen blev løsningen for Data Respons.

Workplace Okta

Hvert firma i Data Respons med sin respektive bruger- og godkendelseskilde blev forbundet med Octa. Cloudworks håndterede koordineringen med hver it-afdeling, afklarede spørgsmål om beskyttelse af personlige oplysninger og sikkerhed, og konfigurerede den tekniske integration for hver virksomhed for både Okta og Workplace.

Processen med onboarding for en ny virksomhed blev tilpasset den enkelte virksomheds størrelse og behov. Det omfattede normalt et kick-off med virksomhedens egen it- og kommunikationsafdeling. Hver it-afdeling administrerer sine egne brugere, uden adgang til de andre virksomheder i koncernen. Cloudworks fortsætter med at bistå med forvaltning af løsningen.

Licenspakken som vi tilbyder, der kombinerer Workplace og Okta, kan du læse mere om her.

Styrk din virksomheds position med Workplace from Meta

Det er nu lagt til rette, så hver virksomhed har sit eget område på Workplace for at kunne samarbejde internt i deres virksomhed. Derudover har de fælles grupper til samarbejde mellem alle virksomhederne. Alle medarbejdere har fået en stemme, og kan skabe nye forbindelser på tværs af lande og virksomheder. Data Respons har med dette også fået et værktøj til at opbygge en fælles kultur og identitet, som er med til at styrke virksomhedens position på markedet.

Med en decentraliseret virksomhedsstruktur er det vigtigt for os at have en fælles kommunikationsplatform, der fungerer på tværs af alle mulige it-systemer.

Samtidig har vi ufravigelige krav til både høj sikkerhed og lav brugertærskel. Workplace er en god og brugbar platform i denne sammenhæng, men det kræver stadig ekspertise fra et miljø som Cloudworks at få alt til at fungere problemfrit og være lige så sikkert som banken.

Sebastian Eidem, kommunikationschef, Data Response Group